.
Visit Elsinore
Visit Elsinore sportfishing
plusdyr
Ejendomsmæglere
Home ejendomsmæglere Helsingør
Kongensgade 8
Helsingør
plusdyr
Bed and Breakfast Nordsjælland
Bed and Breakfast
Helsingør
Parnell Konservative
Pia Renard Klinisk Tandtekniker
Klinisk Tandtekniker
Pia Renard
Rungstedvej 29 
2970 Hørsholm
Tlf:4848 4648
plusdyr
Helsingør Havfiskeri lystfiskere
Havfiskeri Fisketure
Lystfiskeri
plusdyr
Print bykort med parkeringsoversigt for Helsingør  Danish
plusdyr
Best restaurants in Elsinore sportfishing
plusdyr
plusdyr
 Download city maps and parking survey here sportfishing
plusdyr
What's in Elsinore and the surrounding area sportfishing
plusdyr
Get Elsinore Harbour Cruice inventory PDF Elsinore Harbour Cruice inventory
Helsingør
 Shakespeare Hamlet

Øresundsakvariet

Øresundsakvariet Helsingør Danmark

Velkommen til Øresundsakvariet Helsingør


Velkommen til Øresundsakvariet - Danmarks mindste men absolut hyggeligste saltvandsakvarium. Øresundsakvariet er skabt til at formidle dyrelivet i Øresunds karakteristiske havbundsmiljøer. Se de nyligt renoverede biotopakvarier hvor du fra det lave vands sandbund føres ud i dybet, over stenbundens fascinerende dyreliv, til mudderbundens ophøjede banker af hestemuslinger begroede med koraller og videre henover Kullens undervandsklipper for at ende på bunden af Helsingørs Nordhavn. I andre større akvarier kan du opleve de største fisk i Øresund samt opleve det fascinerende fritsvævende liv i gopleakvarierne samt meget mere. Altid en venlig naturguide til stede i akvariet.

.

.

Øresundsakvariet Helsingør forskning

Forskning


Øresundsakvariet er en integreret del af Marinbiologisk Laboratorium, Københavns Universitet, og deltager derfor også i de mange forskningsprojekter som udspringer herfra. Dyrepasserne og biologerne på akvariet besidder en stor erfaring i hvorledes akvatiske dyr bliver håndteret ved fangst og forsøg uden, at de lider overlast. I langt de fleste forskningsprojekter er akvariets personale indvolveret på den ene eller den anden måde, enten direkte ved indfangning af forsøgsmateriale, f.eks. sild til stimeforsøg i laboratoriet, eller ved at dyrenes pasning og trivsel bliver varetaget indtil de evt. indgår i et eksperimentielt forsøg i vådlaboratoriet.

Udover denne meget praktiske hjælp til den "interne" forskning på Marinbiologisk Laboratorium, er akvariets personale også involveret i mange eksterne forskningsprojekter. F.eks. med DMU (Danmarks Miljøundersøgelseser) under titlen "Marsvin i Øresund" og med DTU (Danmarks Tekniske Universitet) under titlen "Fish and chips". Desuden bliver der fortløbende produceret en række både videnskabelige samt populærvidenskabelige artikler, afhandlinger og rapporter senest en afhandling / notat omkring marsvin i Øresund (Notat vedr. de mulige påvirkninger af en udvidelse af Helsingør Nordhavn på marsvinebestanden i det nordlige Øresund / habitatområdet Gilleleje Flak / Tragten, oktober 2009).

Formidling


Øresundsakvariet yder en stor formidlingsindsats over for børn og unge.

LÆS MEGET MERE OM ØRESUNDSAKVARIET HER

Blæksprutten på gavejagt i Øresundsakvariet

I hele december måned kan du opleve Øresundsakvariets nye ottearmede blæksprutte åbne gaver i sit akvarie. Du kan også deltage i den ”Den store nissejagt” hvor du kan vinde årskort til akvariet. Her skal du finde alle de nisser der har gemt sig mellem sten og tang i akvarierne. Kom også og tegn dit yndlingshavdyr og vind en tur for hele familien i a...kvariets nye gummibådblaeksprutte_235.jpg

Otearmede Blæksprutter Øresundsakvariet HelsingørDyrepasserne på Øresundsakvariet er i færd med at lære akvariets nyeste tilkomne ottearmede blæksprutte tricks og kneb som den skal bruge når den i løbet af december skal åbne sin pakkekalender. Det kan du opleve hver dag kl. 12.00 og kl. 15.00 i hele julemåneden undtagen om søndagen hvor blæksprutten i stedet får mad kl. 12 og kl. 13.00. Udover at betragte den egendommelige blækspruttes forsøg på at få krabberne ud af plastbøtterne fortæller dyrepasserne også spændende historier og facts om blæksprutternes forunderlige liv på bunden af havet.

I hele julemåneden kan du deltage i akvariets to sjove julekonkurrencer. I ”Den store nissejagt” skal du finde nissefamilien der har gemt sig mellem sten og tang på bunden af akvarierne. Kan du finde alle nisserne er du med i lodtrækningen om fem årskort. Udover at kunne besøge akvariet ubegrænset i et år bliver du bl.a. også budt på specielle arrangementer kun for årskortholdere.

Du kan også deltage i tegnekonkurrencen hvor du skal tegne og farvelægge dit yndlingshavdyr. Tegningerne bliver hængt op i akvariet og efter jul bliver de bedste tegninger udvalgt af dyrepasserne og ejermanden til den flotteste tegning vinder en tur for hele familien (maks. 6 personer) i akvariets nye gummibåd, til foråret. Udover en sejltur i fuld fart og vind i håret, får du mulighed for at kigge nærmere på havbunden gennem en vandkikkert og hvis du er heldig ser vi måske marsvin undervejs.

 
Det Lille The & Kaffehus Helsingør
Det lille kaffe the hus helsingør
plusdyr
Sundtoldsmarked 2017
Sundtoldmarked Helsingør Denmark
lørdag den 18. august 2018
plusdyr
Slagter Baagø
Slagter Baagø Helsingør
Bjerggade 3
Tlf.: 49 21 11 84
plusdyr
Café Olai Elsinore Denmark
Åbningstider:
Man. - Fred. 10,30 - 22,00
Lørdag 10,00 - 22,00
Søndag 12,00 - 22,00
Tlf.: 49 20 16 07

Bordbestilling

plusdyr
Café Olai Gavekort
plusdyr
SILVERLINE GULD & SØLV
<silverline Guldsmede helsingør
plusdyrSachi Sushi Stjernegade 15 Helsingør

Helsingør Turistbureau

Helsingør Turistkontor

Helsingør turistforening turistkontor