.
Visit Elsinore
Visit Elsinore sportfishing
plusdyr
Ejendomsmæglere
Home ejendomsmæglere Helsingør
Kongensgade 8
Helsingør
plusdyr
Bed and Breakfast Nordsjælland
Bed and Breakfast
Helsingør
Parnell Konservative
Pia Renard Klinisk Tandtekniker
Klinisk Tandtekniker
Pia Renard
Rungstedvej 29 
2970 Hørsholm
Tlf:4848 4648
plusdyr
Helsingør Havfiskeri lystfiskere
Havfiskeri Fisketure
Lystfiskeri
plusdyr
Print bykort med parkeringsoversigt for Helsingør  Danish
plusdyr
Billige hvidevarer vaskemaskiner køleskabe opvaskemaskiner
plusdyr
Billige køkkenmaskiner
KitchenAid Artisan Køkkenmaskiner
plusdyr
Marineudstyr Bådtilbehør
Gummibåde marine udstyr og bådtilbehør
plusdyr
Billige PC Fladskærme
Computere
Pc Printere og Fladskærme
plusdyr
Best restaurants in Elsinore sportfishing
plusdyr
plusdyr
 Download city maps and parking survey here sportfishing
plusdyr
What's in Elsinore and the surrounding area sportfishing
plusdyr
Get Elsinore Harbour Cruice inventory PDF Elsinore Harbour Cruice inventory
Helsingør
 Shakespeare Hamlet

En drøm om en ny Øresundsbro ved Helsingør

Med en ny spektakulær bro fra Sverige / Helsingborg skal Helsingør blive et sted man vil stoppe. Sådan tænker netværksgruppen Vækst & Viden Helsingør og sætter den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels innovative brodesign i spil for at opnå målet.


Af Maria Sehlin Juli 2010

– Vi har en vision om at skabe en attraktion i stedet for endnu et transportled, siger idémanden Anders Christian Hjort, som er direktør i Vækst & Viden Helsingør.

Den foreslåede Bjarke Ingels bro mellem Helsingborg og Helsingør skal være langt mere end en bro. Den skal indeholde boliger, en shoppinggade tværs over sundet, måske et hotel og endda muligheden for at løbe eller cykle over.

Nogenlunde sådan her forestiller Vækst & Viden Helsingør sig, at en ny bro over Øresund skal se ud. Bjarke Ingels broskitse er et referenceprojekt.

– Den skulle blive en magnet, som kan tiltrække besøgende fra hele verden, siger Anders Christian Hjort.

Han taler om en fire kilometer lang shoppinggade og et lige så langt hotel. Begge skulle gå fra land til land.

– Og vi vil have caféer og fiskeplatforme ude over Øresund, siger han ivrigt.

Ny storhedstid
Bag ideen om den anderledes bro står Vækst & Viden Helsingør – et aktieselskab, hvor foreninger, virksomheder og Helsingør Kommune tilsammen forsøger at gøre Helsingør mere attraktiv ved at skabe en ny storhedstid.

– Helsingør har mistet mange arbejdspladser og turisme til Sverige de seneste år på grund af kronekursen. Vores vision er at skabe mere turisme og flere job i både Helsingør og Helsingborg, siger Anders Christian Hjort.

En vision
Han gør klart, at forslaget om en bro er en vision, en drøm, og at der endnu ikke findes nogen penge til projektet. Samtidig burde broen også være nemmere at finansiere end en normal bro, mener han.

– Det her er ikke bare endnu et stykke infrastruktur, som staten finansierer. Den kan delfinansieres gennem boliger, som bygges på broen, og af forretningerne, ligesom der også vil være bilafgifter.

Kan jeres bro blive til virkelighed?

– Det er et spørgsmål om vilje. Man må have visioner og åbne øjne. Hvis ingen havde turdet drømme om en mand på månen, så var det heller ikke sket, siger Anders Christian Hjort.

Derfor er tegningen af broen, som findes i dag, også mest af alt en vision. Men en klar vision.

– Det eneste, som ikke er løst på denne tegning, er, at krydstogtskibene skal kunne sejle under broen. Men det løser vi i et konkret projekt, siger han.

Ingen tunnel
I Sverige tales der mest om en tunnel, når man snakker om en ny HH-forbindelse. Det er intet alternativ, mener Anders Christian Hjort.

– Jeg tror, at en tunnel vil betyde, at man bare kører forbi Helsingør.

Interessen for endnu en forbindelse mellem Danmark og Sverige er ganske lille i Danmark, hvor fokus lige nu er på broen til Tyskland over Femern Bælt. Anders Christian Hjort ser dog flere fordele ved endnu en bro over Øresund.

– Med en bro her kan vi samle Helsingør-Helsingborg med København og Kastrup med højhastighedstog. Det handler om rejsetid og om at gøre regionen mere attraktiv. Og med en bro, som også er en attraktion, skulle vi også kunne lokke turister hertil, siger Anders Anders Christian Hjort.

Anders Christian Hjort er direktør i Vækst & Viden Helsingør. Han tror en bro, der ikke bare er en bro, er måden at skabe interesse for Helsingborg-Helsingør.

Følg med i den nye Ring 5 forbindelse Helsingør Femern

 

 

En fast broforbindelse er en forudsætning for vækst

Torsdag d. 19/01/2012 af Tonny Parnell

Der blev tirsdag bygget bro i mere end én forstand, da politikere, analytikere, foreningsfolk og ingeniører mødtes på Christiansborg for at debattere en mulig fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

For endnu en fast forbindelse mellem de to lande er der behov for, slog flere oplægsholdere fast på konferencen, der var arrangeret af HH-Gruppen. I spidsen for den står Helsingørs borgmester, Johannes Hecht-Nielsen, der håber, at en bro eller tunnel i Nordsjælland vil bidrage med et boost til vækst og udvikling på begge sider af Øresund.

Vi har en interesse i, at Danmark bliver koblet sammen med Sverige netop på dette sted. Helsingborg udgør med sine 100.000 indbyggere et stort potentiale. Udvider vi cirklen, har vi at gøre med 700.000 i det sydlige Skåne, slog borgmesteren fast i sin velkomsttale.

Presser kapaciteten

Stedet, Johannes Hecht-Nielsen, henviste til, er den linjeføring, som flere analyser nu peger på som de mest oplagte steder at anlægge en fast forbindelse mellem Nordsjælland og Skåne. Det drejer sig om en persontunnel fra det centrale Helsingør til det centrale Helsingborg samt en godsbane og motorvejsforbindelse fra det sydlige Snekkersten til det sydlige Helsingborg.

Prisen for denne løsning ligger ud fra de nuværende vurderinger på 32,2 mia. kroner.

Men det er en nødvendig udgift, lød det fra flere oplægsholdere.

Øresundsbroen er allerede blevet større end kanaltunnellen mellem England og Frankrig. Får man 10-minutters drift på jernbanen over Øresund, kommer man op omkring grænsen for, hvad kapaciteten kan bære, sagde Henrik Sylvan fra Transport Data Lab med henvisning til de 300 tog, som den nuværende bro så skal lede over om dagen i 2020.

Bekymring for miljøet

Også i Sverige har man regnet på udviklingen i trafik og vækst i Øresundsregionen. Tal fra det svenske Trafikverket viser således, at en HH-forbindelse vil øge mobiliteten på tværs af Øresund med 21.000 bilrejser om dagen, 28.000 via jernbanen og snesevis af godstog simpelthen fordi, at det bliver nemmere at flytte sig mellem landene. Det vil give vækst, men også lokale konsekvenser, som svenskerne dog ikke anser for alvorlige.

I det store hele mener vi ikke, at en fast forbindelse vil udgøre noget større miljøproblem, lød det fra John Hultén fra Trafikverket.

Men netop konsekvenserne for miljøet og effekten af gennemkørselstrafik i Nordsjælland vækker bekymring i Danmark. Det gav sig til udslag i flere spørgsmål fra salen under spørgetiden. For hvis det handler om vækst og mobilitet mellem landene, kunne man så ikke bare udbygge den eksisterende Øresundsbro, spurgte næstformand Hans Duus Jørgensen fra foreningen Nej til Ring 5. Her er man især bekymret for, at en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg vil forudsætte anlæggelsen af en motorvejs- og godstogsforbindelse ned gennem transportkorridoren i Nordsjælland og Københavns vestegn.

Det er ikke ligegyldigt for effekterne, hvor forbindelsen er, og hvor man bygger, slog afdelingschef Brian Landbo fra analysefirmaet Damvad fast.

Vækst eller vadmelsbukser

Også under paneldebatten blev det nordsjællandske dilemma i forhold til påvirkning af natur og lokalsamfund bragt på banen.

Hvis jeg må være lidt fræk, så skal man bare tænke på udvikling på en anden måde. Så kan vi tage vadmelsbukserne på at gå rundt i den fri natur i dem, konstaterede medlem af Region Sjælland Henning Fougt (V) og blev bakket op af chefkonsulent Jesper Stenbæk fra Dansk Erhverv:

Det er et spørgsmål, om vi vil have vækst, så vi har råd til at pleje vores ældre. Det her giver vækst, og det givet velstand, så vi har råd til de ting, vi gerne vil have.

Hvorvidt der kommer endnu en fast forbindelse, hvordan den skal finansieres, og hvad det vil betyde for transportkorridoren i Nordsjælland, er endnu ikke besluttet, men debatten fortsætter. Således benyttede flere af de danske lokalpolitikere efterfølgende muligheden for at drøfte problemstillingerne med deres partikolleger i Folketinget.

 
Det Lille The & Kaffehus Helsingør
Det lille kaffe the hus helsingør
plusdyr
Sundtoldsmarked 2017
Sundtoldmarked Helsingør Denmark
lørdag den 19. august 2017
plusdyr
Slagter Baagø
Slagter Baagø Helsingør
Bjerggade 3
Tlf.: 49 21 11 84
plusdyr
Café Olai Elsinore Denmark
Åbningstider:
Man. - Fred. 10,30 - 22,00
Lørdag 10,00 - 22,00
Søndag 12,00 - 22,00
Tlf.: 49 20 16 07

Bordbestilling

plusdyr
Café Olai Gavekort
plusdyr
SILVERLINE GULD & SØLV
<silverline Guldsmede helsingør
plusdyrSachi Sushi Stjernegade 15 Helsingør

Helsingør Turistbureau

Helsingør Turistkontor

Helsingør turistforening turistkontor